La darrera novel·la de l’escriptor Isidre Grau es titula “Els amants volàtils” i ha estat publicada per Edicions Proa,  a la col·lecció A Tot Vent.

L’obra se situa en la Barcelona més actual i proposa una mirada múltiple sobre les relacions sentimentals en la societat moderna, caracteritzades per la fragilitat i la dificultat d’adquirir compromisos estables. Els conflictes dels personatges, però, són tractats amb una certa ironia, fins i tot amb autoparòdia, en un text de ritme àgil a l’abast de tots els lectors.

Un escriptor rep d’una veïna i antiga amant la confessió d’una aventura amorosa amb desengany final. L’amiga incita l’escriptor a novel·lar la seva història, perquè així pugui agafar distància del seu fracàs i passar pàgina. Quan l’home es posa a treballar en la novel·la, algunes coses comencen a canviar dintre seu. Sota les aparences d’una vida sentimental controlada, totes les relacions li mostren la seva cara més fràgil. Si tenim tantes ganes d’estimar, per què ens costa tan poc espatllar-nos els sentiments?, serà la primera pregunta que es farà.

La dificultat de mostrar els sentiments; les diferències d’implicació amorosa entre home i dona; el blindatge de les emocions com a forma de subsistència… són algunes de les qüestions de fons d’una història que aprofita per explorar les interferències entre vida i escriptura.

 

La presentació pública de la novel·la es farà el dimecres 26 d’octubre, a les 19.30 hores , a la Sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola, i anirà a càrrec de l’escriptorEduard Màrquez.

 

***Una experiència inèdita: “L’escriptor a prop”***

Sota aquest lema, Isidre Grauofereix la possibilitat d’obrir diàleg amb els lectors per comentar els continguts, les motivacions i la cuina de la novel·la. D’octubre fins al 20 de desembre, es posarà d’acord amb els grups, de 8 i 15 persones, que li proposin lloc, dia i hora a través del web www.isidregrau.net.

Per als participants individuals, la llibreria L’Aranya, Santa Anna, 1, ofereix el seu local en dilluns, de 20 a 21 hores, sempre que hi hagi un grup de 6 a 10 persones. Per inscriure-s’hi, cal comunicar-ho a info@llibreria-aranya.com o directament a la llibreria, que confirmarà el dia possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *