Tot reordenant la secció de contes i d’àlbums il·lustrats, m’he topat amb aquesta delícia. Als que adorem aquest gènere, ens haurien de fotografiar la cara que se’ns queda quan llegim, o en aquest cas, rellegim, una història tan bonica com la que s’explica a Biblioburro.

Biblioburro (il·lustrat per la Jeanette Winter i publicat per l’editorial Juventud), és un conte basat en la història real d’en Luis Soriano, qui viu a La Gloria, un poblet del nord de Colòmbia. Lletraferit de mena, en Luis va descobrir el poder transformador de la lectura exercint de mestre. Va voler compartir els llibres amb els nens i nenes de les aldees aïllades, on quasi no hi havia cap llibre.

En Luis, va començar a portar llibres a aquestes aldees l’any 2000. Ho feia amb els seus dos ases. Va començar amb una col·lecció de 70 llibres. Ara ja va per 5000.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *