Ja fa anys que a L’ Aranya tenim el que nosaltres hem anomenat un “lladre romàntic”. El personatge en qüestió s’ha manifestat almenys tres vegades a l’any (durant tres anys), deixant-nos un llibre curosament embolicat amb una bossa de plàstic a les escales de l’entrada de la llibreria, prèviament pispat!

La veritat és que  “el lladre romàntic” ja forma part de la nostra teranyina. Ha aconseguit sorprendre’ns amb la seva tècnica i precisió i no hi ha hagut manera de desxifrar la seva identitat. Hem estat anys especulant sobre qui podria ser, perquè… si ja és difícil imaginar qui pot voler robar-nos llibres, encara ens resulta més difícil esbrinar qui pot voler retornar l’objecte robat???

Alguns clients han estat testimonis del moment en el que hem trobat el paquetet embolicat i han “flipat” quan els hem explicat l’existència d’aquest personatge tan entranyable.

Al final, tots l’hem acabant “estimant”.

Doncs senyores i senyors, ahir va caure un mite!

Ja sabem qui és: la lladre de llibres!!!

No és jove, ni sexy, ni té  cara de fervent lectora ni és àgil per córrer i fugir de la policia.

Tampoc porta guants de seda.

Enxampada “in fraganti”… sentim nostàlgia.

Nostàlgia perquè quan els mites cauen, sembla que ens roben alguna cosa molt nostre. Alguna cosa que  ha estat present al nostre dia a dia, que ens ha distret moltes vegades, que ens ha donat per parlar, per imaginar, per muntar-nos pel·lícules, per somiar… i que ara ja sabem quina cara té.

Com gairebé sempre, la realitat supera la ficció.

 

 

 

 

One Reply to “Ha caigut un mite”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *